آموزش ایزو در عکاسی – ایزو چیست (ISO)
در عکاسی نکات اساسی و کلیدی بسیاری وجود داره که در ویدئو های کوتاه قصد داریم هر بار به یکی از اونها اشاره کنیم و تلاش کنیم تا بتونید اطلاعات بیشتر و دقیق تری در این باره به دست بیارید. برای شروع، 3 عامل مهم و حیاتی در دنیای عکاسی حرفه ای وجود داره که یکی یکی به اونها اشاره میکنیم. کلا مبحث عکس و عکاسی کردن در ارتباط بسیار نزدیک و شدید با نور هست و دغدغه همیشگی عکاس ها رسیدن به نور متناسب و متعادل برای عکاسی کردن از سوژه هاست. در همین راستا و برای ثبت صحیح عکس ها شما نیاز به شناخت عامل اول یعنی ایزو دارید.
ایزو در دوربین های دیجیتال یا آ اس آ که بیشتر در دوربین های آنالوگ از آن استفاده میشد، در واقع برگرفته از سیستم دوربین های آنالوگ قدیم است. به این صورت که در دوربین های قدیمی شما نیاز به یک فیلم داشتید که بتواند نور وارد شده از شاتر را روی خودش ثبت کند. هر قدر میزان حساسیت فیلم شما در برابر نور بیشتر بود شما هم به نور کمتری برای ثبت تصویر خودتون بر روی فیلم مورد نطر نیاز داشتید و هر چه حساسیت فیلم شما کمتر بود شما به نور بیشتری برای عکاسی کردن نیاز داشتید. در واقع ایزو به میزان حساسیت نوری فیلم شما در دوربین گفته میشد.
در دنیای دوربین های دیجیتال هم از همین موضوع برای طراحی و ساخت دوربین های امروزی استفاده شده، پس زمانی که شما در یک محیط عادی با نور خوب مانند نور روز که با تابش خورشید همه چیز روشن شده، عکاسی میکنید بهتر هست از پایینترین ایزو (ISO) استفاده کنید. به جز برخی از استثنا ها معمولا پایین ترین عدد ایزو در دوربین ها 100 هست که مسلما برای شرایط نوری خوب یعنی عکاسی در نور خورشید کاملا مناسبه.
اما در صورتی که نیاز به عکاسی در شب دارید باید ایزو را تغییر داده و مثلا روی عدد 800 قرار بدهید تا به این وسیله فیلم شما، یا در دوربین های دیجیتال سنسور های نوری درون دوربین شما (همان فتو سل ها) بتوانند با وجود نور کمتر در محیط برای شما عکس واضح تری را ثبت کنن.
پس دقت کنید که هر چه عدد ایزو (ISO) بزرگتر باشه میزان حساسیت فیلم شما به نور هم بیشتر میشه و این یعنی با نور کمتری میتونید عکاسی کنید. هر چه عدد ایزو کوچک تر باشه به این معنیه که شما نور کمتری برای عکاسی نیاز دارید. استفاده صحیح از ایزو مسلما نیاز به تمرین داره تا بتونید در شرایط متفاوت نوری اونها رو تست کنید و خوب براتون در ذهن جا بیفته.
در صورتیکه تمایل داشته باشید، توضیحات بیشتر در زمینه ایزو و یا موارد متفاوت عکاسی حرفه ای رو میتونید در سایت نگاتیو استودیو تحت عنوان کلاسها و یا محصولات آموزشی پیدا کنید. در کتاب الکترونیکی عکاسی مواد غذایی و یا عکاسی حرفه ای با موبایل نیز توضیحات کاملی در این باره داده شده.
سوال ها و یا ایرادات خودتون در این زمینه و یا دیگر موارد مربوط به عکاسی دیجیتال رو هم میتونید همینجا در کامنتها مطرح کنید تا به شما جواب داده بشه.
فریبرز میرکبیری – عکاس حرفه ای مدلینگ و مشاور تبلیغات و برندینگ