عکاسی

سرعت شاتر در عکاسی و نکات کلیدی آن

همونطور که توی ویدئویی قبل اشاره شد، من در هر ویدئو تلاش می‌کنم تا براتون یک موضوع جدید درباره عکاسی حرفه‌ ای رو مطرح کنم و با توضیحات لازم درباره اون موضوع سعی میکنم تا اطلاعات شما درباره برخی از مباحث کلیدی، کاربردی و اصلی عکاسی بیشتر بشه. امروز میخوام براتون درباره سرعت شاتر صحبت کنم. به زمان باز و بسته شدن دیافراگم و یا دریچه ورودی نور در دوربین شما سرعت شاتر یا شاتر اسپید گفته میشه.

این تنظیم در دوربین شما بر اساس شرایط نوری اطرافتون متغیره و همونجوری که در ویدئوی قبل بهش اشاره کردم، یکی از سه عامل اصلی برای انجام عکاسی حرفه ای قلمداد میشه. برای اینکه ما بتونیم سرعت شاتر درست برای عکاسی کردن رو پیدا کنیم باید به این نکته توجه کنیم که هر چه میزان نور اطراف شما بیشتر باشه شما نیاز دارید که نور کمتری وارد دوربین تون بشه.

برای ثبت یک عکس هر چه میزان نور اطراف شما کمتر باشه مسلما زمان بیشتری نیاز هست تا نور بتونه روی فیلم شما یا روی سنسور شما در دوربین های دیجیتال تاثیر بذاره. با توجه به این توضیح باید گفت که هر چه عدد مربوط به سرعت شاتر شما بزرگتر باشه (مثل ¼) یعنی زمان باز و بسته شدن شاتر طولانی تر میشه و در نتیجه اجازه می ده که نور بیشتری وارد دوربین شما بشه، و بر عکس هر چه سرعت شاتر شما کوچکتر باشه (مثل 1/125  ثانیه) زمان باز و بسته شدن شاتر شما کوتاهتر میشه.

سرعت شاتر بر اساس کسری از ۱ بر روی یک عدد دیگه شناخته میشه. به عنوان مثال، یک ممیز ۱۲۵ ، یکی از سرعت های متداول برای عکاسی کردنه. این به این معنیه که زمان باز و بسته شدن شاتر دوربین شما یک صد و بیست و پنجم ثانیه هست. پس با توجه به این تعریف اگر ما سرعت شاتر رو روی یک ‌چهارم ثانیه تنظیم بکنیم به این معنی هست که سرعت باز و بسته شدن دیافراگم شما نسبت به حالت قبل خیلی کند تر میشه.

بخوانید
12 راه‌کاره فوق‌العاده برای عکاسی در روز

باید بدونید در صورتی که سرعت باز و بسته شدن دیافراگم و یا شاتر دوربین تون رو خیلی پایین بیارید مانند مثال دومی که براتون زدم یعنی روی یک چهارم ثانیه، باعث ایجاد یک مشکلات جدیدی برای شما میشه و اون مورد لرزش دوربین در دستهای شماست. مسلما با پایین آوردن زمان باز و بسته شدن دیافراگم، شما نیاز به یک سه پایه دارید تا بتونید عکس های بهتری ثبت کنید، زیرا با نگه داشتن دوربین توی دست، لرزش بدن و دستهای شما هم به اون منتقل میشه و نتیجه اصلا خوب نخواهد بود.

در یکی از ویدیو های آینده در مورد انواع سه پایه های عکاسی صحبت می کنم و براتون توضیح میدم که چه نمونه از سه پایه هایی می تونند برای شما مفید باشند و موارد استفاده اش رو هم براتون شرح میدم.

 ویدیو های بعدی ما رو دنبال کنید و در صورت تمایل به کتابهای آموزشی آنلاین ما در سایت نگاتیو استودیو سر بزنید و از مطالب موجود در کتاب‌ها استفاده کنید.

فریبرز میرکبیری – عکاس حرفه ای مدلینگ و مشاور تبلیغات و برندینگ

blank

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 3 =

دکمه بازگشت به بالا