مد و فشن

خداحافظی با پیرکاردین (Pierre Cardian) طراح لباس معروف دنیای مد

خداحافظی با پیر کاردین (Pierre Cardian) طراح لباسی که زمان آینده را وارد دنیای مد کرد و انقلابی در آن ایجاد کرد.

در 29 دسامبر 2020 تقریبا در سن 99 سالگی پیر کاردین ما را ترک کرد و از این دنیا رفت به همین دلیل امروز این مقاله را به او اختصاص می دهیم.

در 29 دسامبر 2020 آژانس AFP  رسما تایید کرد که پیر کاردین فوت کرده است این خبر ناراحت کننده را نیز خانواده اش اعلام کردند.

پیر کاردین در 2 جولای 1922 در سان بیاجو کالاتا (San Biagio Callata) که شهری کوچک در استان ترویزو (Treviso) است به دنیا آمد. هنگامی که او متولد شد مطمئنا هیچ کس خبر نداشت که او قرار است به یک غول موفقیت در صنعت مد تبدیل شود و نام پیر کاردین در همه جا شناخته شده باشد.

زندگی پیر کاردین از آغاز دوران نوجوانی اش بوی موفقیت را می داد و یکی از دلایلش جا به جایی خانواده اش از ایتالیا به فرانسه بود. نوجوانی اش مانند نوجوانی بقیه ادم ها بود، اما در سال 1939 تصمیم می گیرد تا به ویشی (Vichy: شهری در فرانسه) نقل مکان کند تا بتواند رویایش را محقق سازد. او به هنر، زیبایی و الهامات علاقه بسیاری داشت و فقط صنعت مد بود که می توانست این همه احساس را در خود جای بدهد.

خداحافظی با پیرکاردین (Pierre Cardian) طراح لباس معروف دنیای مد

بنابراین پیر کاردین از همان سال به عنوان دستیار خیاط مشغول به کار شد، اما این تازه اول داستان موفقیت این غول موفقیت بود؛ کسی که حتی جنگ جهانی دوم هم او را متوقف نکرد و بعد از جنگ از گروه امداد رسانی صلیب سرخ بیرون آمد تا بتواند به رویاهایش دست پیدا کند. او با تلاش های بسیار به کارش ادامه داد و توانست به فردی مهم در خانه مد السا اسکیاپارلی (Elsa Schiapparelli) تبدیل شود. با اینکه افراد به نام و برند های متعددی مانند: مزون بالنسیاگا (Balenciaga) جواب رد به او دادند و او را باور نکردند اما برعکس آنها کریستن دیور او را باور کرد و در سال 1947 او را در مزون خود استخدام کرده و به او لقب بهترین برش زن را داد. آن زمان آغاز سال های طلایی برای گسترش لباس های آماده برای خرید و از مد افتادن لباس های دوخته شده بود.

بخوانید
کثیف ترین سلبریتی های مشهور جهان را بشناسید به همراه عکس

اولین پرتاب موفقیت آمیز او هنگامی بود که در سال 1950 خانه مد خود را افتتاح کرد که امروزه هم در تمامی دنیا نام آن شنیده میشود. او در سال 1951 لباس های رقص مخصوص با ماسک را خلق کرد و مولتی میلیاردر و کلکسیونر معروف به نام کارلوس دِ بیستگویی (Carlos De Beistegui) که ایونتی با این مضنون را در ونیز برگزار کرده بود با این کار توانست اسم پیر کاردین را بر سر زبان ها بیندازد .

او در سال 1953 اولین مجموعه لباس های دوخته شده خود را افتتاح کرد که این مجموعه از لباس ها برای او یادآور شهر تولدش بودند. در ادامه او تمام تلاش خود را صرف یادگیری دوخت لباس های فاخر و لاکچری کرد تا بتواند فرهنگ پوشیدن لباس های از پیش اماده شده لاکچری را گسترش دهد.

با این ایده و هدف پیر کاردین مجموعه جدید لباس هایش را با قیمت کم تر و با کمک  فروشگاه فرانسوی پرینت مپس آغاز کرد. او پیشتاز این تصمیم بود و با این تفکر تحولی در صنعت مد ایجاد کرد به صورتی که سال ها بعد در جامعه جهانی جایگاهی بالایی برای برند خود ایجاد کرد. اما با این حال این طرز تفکر پیر کاردین باعث اخراج شدن او از خانه انجمن خیاطان شد.

خداحافظی با پیرکاردین (Pierre Cardian) طراح لباس معروف دنیای مد

بعد از این موضوع در سال 1971 اسپیس کاردین (Space Cardin) را افتتاح کرد مکانی که برای او مانند مقر فرماندهی بود و تمامی تولیدات خود را در آنجا به نمایش می گذاشت. کارهای او فقط به این موضوع محدود نشد و در افکار و رویاهایش تجسم می کرد که زنان آینده چگونه و چه لباس هایی را به تن خواهند کرد و صنعت پوشاک زنان در آینده به چه صورت خواهد بود.

بخوانید
چرم گیاهی، راه حل جدید در دنیای مد و فشن

یک از مدل های لباس معروفش که به دست او خلق شد و هنوز هم بعد از سالیان سال از آن یاد می شود پیراهن های زنانه با آستین و دامن های حجیم و چین دار بود.

امروزه مرگ پیر کاردین غم عجیبی در درونمان به جای می گذارد. او با تلاش های بسیار نام خود را در جهان جاودانه کرد زیرا مرزهای جغرافیایی برایش بی معنی بود و فقط به اروپا اکتفا نکرد. او در محدوده سال های 1950 در ژاپن شناخته شده ،همچنین یکی دیگر از موفقیت هایش در سال 1979 بود که برای اولین بار در دیوار چین مراسم رونمایی از لباس هایش را برگزار کرد.

برای از دست دادن او تمامی دنیای مد ناراحت خواهد بود و او مطمئنا در یادها خواهد ماند و طراحان نوپا ادامه رو کارهای او را در پیش خواهند گرفت و از او کارهایش الهام خواهند گرفت.

منبع: elle.com/it

blank

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا