مد و فشن

مانکن های ربات در فشن شو های آینده حضور خواهند داشت

“رباتیزه شدن” و آزمایشی در نمایشگاه مد و فشن

“به نظر عجیب می آید که ربات ها را جایگزین انسان ها کرده و لباس های آرمانی (Armani) و مسکینو (Moschino) را بر تن آن ها کنیم و نمایشگاهی برگزار کنیم که مد و رباتیک در نقطه ای با هم تداخل داشته باشند. اما ما بسیار خوشنودیم از اینکه  نمایشگاهی را با این موضوع در استان لاتزیو و در شهر رم راه اندازی کرده ایم.” این ها صحبت های استفانو دومینلا (Stefano dominella) مدیر برند گاتونینی (Gattonini) است که ایده پردازی این کار را با کمک گوئیلرمو ماریوتو (Guillermo Mariotto) طراح لباس معروف ایتالیایی  انجام داده است.

اعلام برگزاری این نمایشگاه از طریق پخش زنده در سایت فیس بوک توسط مدیران ارشد این نمایشگاه و برخی از سران دولتی شهر رم انجام شد. همچنان اعلام شد که تاریخ برگزاری آن از تاریخ 31 اکتبر2020 تا 24 ژانویه سال 2021 در ساختمان وی جیل (WeGil) و در فضای باز خواهد بود.

در این نمایشگاه بر تن مانکن هایی به شکل ربات لباس هایی با برندهای معروف (کورگس (Courreges)، پیر کاردین (Pierre Cardin)، پاکو رابان(Paco Rabanne)، تیری موگلر (Thierry Mugler)، یاماماتو (Yamamato)، آرمانی (Armani)، پرادا (Prada) ) و لباس استایلیست های تازه کار که توسط دومینلا (Dominella) آموزش دیده بودند به چشم می خورد. این ربات ها یک سبک را القا می کنند و تداعی کننده  افرادی هستند که کلکسیونی از ربات های مختلف را دارند. مانند: روبرتو پزوچی (Roberto pesucci) که  ربات های 40 چگکین (40 Chogokin) را جمع آوری کرده است.

"رباتیزه شدن" و آزمایشی در نمایشگاه مد و فشن

بعد از حدود 3 سال ایده ی خلق و ادغام ربات ها با فرهنگ مد توسط دومینلا با برگزاری این نمایشگاه به وقوع پیوست.

بخوانید
معروف ترین مدل های تاریخ در دنیای مدلینگ و فشن

دومینلا در ادامه صحبت هایش گفت “5 ماه از زندگی خود را در شهری در ژاپن به نام ناگویا (Nagoya) گذراندم تا بتوانم درک درستی از احساس ژاپنی ها نسبت به ربات ها پیدا کنم. ربات های مکا (Mecha) ربات هایی با اندازه ی غول آسا هستند که توسط فردی از داخل کنترل می شوند مانند مازینگا زد (Mazinga Z)، گوندام (Gundam) و ترانسفرمرز (Transformers).

این موضوع برای ژاپنی ها به منظور ادغام انسان ها و ربات ها است. این نوع ربات ها قلب تپنده دارند و ما را به یاد سامورایی ها، قهرمان ها، خدایان و سوپر هیرو ها می اندازند.

” در این نمایشگاه داستان فرود انسان بر روی کره ماه و نمایی از لباس فضانوردان در سال 1969 به نمایش گذاشته شد چرا که اولین فردی که در سال 1969 پا به کره ماه گذاشت لباسی شبیه به ربات های مکا (Mecha) بر تن داشت. این لباس همان لباسی است که توسط خیاط نری (Nori) برای فیلم آپولو 3 (Apollo 3) توسط بازیگر معروف هاریسون فورد (Harrison Ford) بازی شده بود.

حتی چند سال قبل تر از سال 1969 طراحان لباس شروع به تولید لباس هایی به رنگ فلز کردند و از متریال هایی مانند: لورکس (Lurex) (نوعی فیبر که با استفاده از آن می توانستند پارچه ای به درخشانی فلز ایجاد کنند) آلومینیوم، پولک، پلکسی گلاس (Plexiglass) (از نوعی ترکیب شیمیایی بوجود می آید که سطحی صیقلی تر و شفاف تر از شیشه دارد) استفاده می کردند.

آندره کورج (André Courrege) اولین طراحی بود که در سال 1964 مجموعه لباس هایی با تم فضایی را طراحی کرد و ایده برخی از کارهای خاص خود را از اسپوتنیک (Sputnik) (اولین ماهواره فضایی) و از رمان نویسنده هایی مثل ایساک اسیمو (Isaac Asimov) و فیلیپ کی دیک (Philip K. Dick) الهام گرفته بود و می توان گفت به نوعی این ایده نقطه شروع این نمایشگاه نیز محسوب می شود.

بخوانید
خداحافظی همیشگی فرشتگان ویکتوریا سیکرت با دنیای مد

در آن سال ها کره ماه به یک منبع الهام بخش برای ایده گرفتن در زمینه ی مد تبدیل شده بود و دقیقا در 20 جولای سال 1969 یعنی روز فرود اولین فضاپیما به کره ی ماه طرح پوتین های به شکل لباس فضانوردها به نام مون بوت (Moon Boot) به نمایش گذاشته شد.

"رباتیزه شدن" و آزمایشی در نمایشگاه مد و فشن

 برای این نمایشگاه فیلیپ پلین (Philippe Plein) لباسی درخشان و پر زرق و برقی طراحی کرده و آن را تن رباتی غول پیکر کرده بود و ربات همراه با سوپر مدل معروف ایرینا شایک (Irina Shayk) دست در دست هم آن لباس را به نمایش گذاشتند.

دومینلا در ادامه صحبت هایش گفت:” شرکت معروف گلدن لیدی با همکاری ماریوتو(Mariotto) برای این نمایشگاه 300 نوع جوراب با طرح و رنگ های متفاوت که از ربات های ژاپنی الهام گرفته بودند، را نیز خلق کرده است.”

در ساختمان وی جیل (WeGil) آثار تولید شده برند های معروف بین المللی نیز به چشم می خورد که بعضی از این آثار از آرشیوهای قدیمی کلکسیونر ها جمع آوری شده اند.

ماریوتو نیز اضافه کرد که: “این لباس ها را رباتیزه کردیم (شبیه به ربات ها خلق کردیم) دومینلا نیز اضافه کرد: شاید وقتی که برندهای مسکینو و آرمانی درصدد خلق این لباس ها بودند به این فکر نمی کردند که این لباس ها قرار است توسط ربات ها پوشیده شوند. در این نمایشگاه برخی از کاستوم های فیلم های معروف که توسط خیاطی نری فرانی (Nori Farani)  که معمولا لباس فیلم ها را طراحی و خلق می کند نیز به نمایش گذاشته شد. همچنین  از دیگر شاهکارهای این نمایشگاه می توان به طلا و جواهرهای به شکل ربات و حشره ای شکل که توسط طلاساز جانی د بندیتیس (Gianni De Benedittis) ساخته شده نیز اشاره کرد. آثار دیگر این نمایشگاه ربات هایی بودند که با چاپ گرهای 3 بعدی توسط کارخانه فب فکتوری (Fab Factory)  ساخته شده اند و شرکت لا رزا (La Rosa) نیز مانکن هایی با جنسیت مختلف رباتهای زن و مرد برای نمایش لباس ها خلق کرده است.

بخوانید
انواع مد خیابانی در دنیای مدلینگ - استریت استایل

مترجم: فهیمه میرکبیری

blank

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × یک =

دکمه بازگشت به بالا