آندره کرتس و عکاسی هنری

آندره کرتس و عکاسی هنری

همانطور که احتمالا میدانید عکاسی به خودی خود یک هنر قلمداد نمیشود (برخلاف تصور عموم) اما میشود از آن به عنوان وسیله ای برای ایجاد هنر استفاده کرد بسیاری از تصاویری که تا به حال با هم مرور کرده ایم نیز شامل همین قضیه میشوند. همه آنها تصاویر خوب و شناخته شده ای هستند که به عنوان یک سند عکاسی یا تاریخی بسیار با ارزش جای خود را در تاریخ عکاسی باز کرده اند اما اینکه عکسی همزمان به عنوان یک اثر هنری نیزشناخته شود معمولا تنها تحت شرایط خاصی اتفاق میافتد، که البته قصد آن را نداریم که در این مقاله درباره ارزش هنری آثار عکاسی صحبت کنیم زیرا طولانی بودن آن نیاز به بررسی بیشتر و بهتر در یک مقاله جداگانه را دارد که در مقاله عکاسی هنری و یا هنر عکاسی به آن اشاره کرده ایم، اما عکسی که در زیر میبینید اثری است از “ آندره کرتس ”  (آندره کرتز) و یکی از عکس هایی ست که توسط جامعه جهانی به عنوان یک اثر هنری به ثبت رسیده و در موزه عکاسی دولت فرانسه نگهداری میشه.

آندره کرتس و عکاسی هنری

Meudon که یک محله در پاریس بوده و اسم عکس هم به همین نام نام گذاری شده است. همانطور که در تصویر دیده میشود این محله قدیمی چندان فضای مناسبی از لحاظ زندگی کردن ندارد، عکس با فضا سازی خاص و دوگانه ای که به وجود آورده است شما را به یک سفر ذهنی میبرد گویی در وسط یک داستان کمابیش سوررئال گرفته شده است. قطاری که در ارتفاع در حرکت است و از دودکش آن دود با سرعت بیرون میزند، محله قدیمی و ساختمان های نیم ساخته، فیگور مردی که کمابیش در مرکز عکس خودنمایی میکند و شیئی که در دست گرفته و احتمالا یک بوم نقاشی است که توی کاغذ پیچیده شده، همه با هم برای به وجود آمدن این فضای سوررئال دست به دست هم داده اند.

بخوانید
هنر عکاسی یا عکاسی هنری، مسئله این است

جالب است بدانید که از این اثر سه نسخه متفاوت وجود دارد که آندره کرتس آنها را در 3 روز متفاوت گرفته است. در تصویر اول نه قطاری وجود دارد و نه فیگور مردی که در عکس میبینیم. در دوم قطار در حال حرکت است اما یک قطار دیگر و در نهایت ورژن سوم عکسی است که در بالا میبینید.

آندره کرتس و عکاسی هنری آندره کرتز و عکاسی هنری

آندره کرتس و عکاسی هنری

نکته ای که از روی عکس ها میتوانیم بفهمیم این است که او در زمان های متفاوتی به این محل رفته است و آنجا را در شرایط مختلف بررسی کرده و با یک تحقیق نور و سایه و شرایط موجود و در نهایت با فکر کردن به نتیجه عکسی که تمایل به گرفتن آن داشته است، زمان حرکت قطار از آن محل را نیز سنجیده و در نهایت عکسی را که میخواسته است را در زمان مناسب گرفته است. این عکس در واقع یک جور بازسازی از آنچه که در ذهن او میگذشته بوده است. (همان پروژه ای دیدن که در بسیاری مقالات نگاتیو استودیو به آن اشاره شده است) در نهایت، مردی که در پلان اول به چشم میخورد، یک نقاش آلمانی است به نام Willi Baumeister که مسلما او نیز به درخواست عکاس آنجا بوده است و نه از سر تصادف.

اما نکته جالب اینجاست که این عکس در 1928 گرفته شده و تا 1945 که مجموعه ای از آثار آندره کرتس در یک کتاب به اسم  Day of Paris منتشر میشود چاپ و دیده نشده است. در نهایت نسخه ای معروف این عکس که در دنیا مشهور شده است (نسخه ای که میبینید) در واقع نسخه کراپ شده ای از عکس اصلی است که توسط آرت دایرکتور بسیار معروف Alexey Brodovitch فینال شده است زیرا که او وظیفه جمع آوری عکس های موجود در این کتاب را به عهده داشت.

بخوانید
نمایشگاه عکس عاشقانه ای برای دیوار

در این مطلب از مقالات عکاسی وبسایت نگاتیو استودیو به شرح و نمایش تصاویری از آندره کرتس که به عنوان عکاسی هنری قلمداد میشود پرداختیم. با جستجو در دیگر مقالات آموزش عکاسی نگاتیو استودیو میتوانید مطالب مفید دیگری در مورد بزرگان تاریخ عکاسی مشاهده نمائید.