نکات طلائی عکاسی صنعتی

نکات طلایی عکاسی صنعتی که برای حرفه ای شدن لازم است

عکاسی صنعتی یکی از مهمترین، پرکاربرد ترین و پولساز ترین سبک های عکاسی است که مشاغل مختلف برای معرفی و عرضه کردن محصولات مختلف به آن نیاز دارند. عکاسی صنعتی در واقع زبان برقراری ارتباط با مشتری و مخاطب برای کسب و کارها است. اکنون در دوره ای زندگی میکنیم که در بیش از 80 درصد از خرید ها و ثبت سفارشات کوچک و بزرگ و کلان ، مشتریان ابتدا برای تصمیم گیری و تبدیل آن به خرید نهایی از تصاویر محصولات و خدمات مربوطه در کاتالوگ ها، بروشورها، وب سایتها، بیلبوردها، تیزرهای تلویزیونی، روزنامه ها و شبکه های اجتماعی استفاده میکنند. از طرفی در بین علاقمندان به عکاسی گرایش به سبک عکاسی صنعتی همواره با استقبال و تمایل زیاد همراه بوده است اما این عزیزان همیشه با مشکل کمبود منابع آموزشی به روز و معتبر نیز مواجه بوده اند. اگر میخواهید نکات طلائی عکاسی صنعتی که باعث پیشرفت شما در این سبک میشود را یاد بگیرید و گامی موثر در جهت حرکت به سمت حرفه ای شدن در این سبک بردارید، با ما در بخش مقالات آموزش عکاسی وب سایت نگاتیو استودیو همراه شوید.

اهمیت نورپردازی در عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

نور المان اصلی در عکاسی صنعتی است که اجازه می دهد تا به وسیله آن بتوانیم اشیاء مختلفی را که در کادر قرار میدهیم بهتر تشخیص دهیم. نورپردازی صحیح یعنی به واسطه سایه روشن ها نتایج بهتری را در عکاسی صنعتی به دست بیاوریم. با کمی دقت در سایت های مختلف عکاسی و همچنین در کتاب های عکاسی صنعتی می‌توانیم به اهمیت حیاتی نور در این سبک عکاسی پی ببریم. قرار گرفتن منبع نور در نقطه صحیح میتواند در ایجاد نتیجه خوب بسیار اهمیت داشته باشد و باعث نمایان شدن بهتر رنگ ها، فرم ها و همچنین سایه ها در عکاسی صنعتی شود. نور مناسب امکان نشان دادن بهتر و شفاف ‌تر و تاکید بیشتر بر روی سوژه اصلی را در عکاسی صنعتی امکان‌پذیر می‌کند و اهمیت بسیار زیادی در ارائه یک تصویر خوب دارد.

عموما در عکاسی صنعتی بهترین حالت نورپردازی استفاده از یک منبع نوری اصلی است. در این حالت با داشتن یک منبع نوری شما می توانید سایه های یکنواخت و بهتری را در جهت مورد نظر و مخالف منبع نوری خود داشته باشید. این سایه ها امکان دادن بعد بیشتر به عکس شما را فراهم می آورند. بهترین روش برای نورپردازی برای افراد غیر حرفه ای استفاده از یک نور یکنواخت و بدون دردسر با نحوه کار فلش ها است در چنین شرایطی شما امکان تنظیم بهتر و دقیق تر نور، دیدن بهتر سایه ها و تصمیم گیری درباره انتخاب شرایط نوری مناسب را خواهید داشت.

اهمیت نورپردازی در عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

بک گراند، انتخاب طلایی در عکاسی صنعتی

با توجه به اینکه یکی از اصلی ترین وظایف عکاسی صنعتی اهمیت گذاری صحیح  بر روی اشیاء موجود در کادر عکاسی شما است مسلما استفاده از یک بک گراند مناسب که شما را به این هدف برساند از موارد کلیدی در این سبک عکاسی است. تصویر مورد نظر باید طوری به چشم بیاید که گویی از بک گراند کاملاً جدا شده و شفاف و براق برای بیننده نمایان باشد. چشم انسان جوری عمل می کند که در صورت تفاوت نقطه فوکوس در عکس به صورت ناخودآگاه اهمیت را به سوژه اصلی که در مرکز فوکوس قرار دارد می دهد. با توجه به این مکانیزم چشم انسان، می توان از آن به خوبی برای عکاسی صنعتی استفاده کرد.

مسلماً ترکیب بندی نیز در عکاسی صنعتی بسیار اهمیت دارد به خصوص که در این روش با داشتن اشیاء ثابت، شما امکان کادر بندی دقیق و صحیح تر را خواهید داشت. یک کادر بندی صحیح و ترکیب بندی درست در عکاسی صنعتی نتیجه بسیار درخشانی را در کار شما ایجاد می کند.

 استفاده از رنگ ها در بک گراند و پس زمینه

یکی دیگر از موارد کلیدی برای نشان دادن شکل اشیا و یا سوژه ها در عکاسی صنعتی استفاده صحیح از رنگبندی در بک گراند است. گاهی تفاوت رنگی خوب مابین بک گراند و سوژه باعث واضح تر شدن سوژه اصلی شما در عکس می گردد و گاهی برعکس استفاده از رنگ‌های مونوتون و یکنواخت میتواند نیاز شما را در اهمیت دادن به سوژه اصلی در عکس برآورده کند.

بخوانید
هر آنچه درباره نورپردازی عکاسی محصول باید بدانید

نکته بسیار مهم دیگر در انتخاب بک گراند، جنس آن است. پس  زمینه مورد نظر بر اساس جنس های مختلف میتواند تصویر ها و نورهای متفاوتی را نیز در عکس به شما نشان دهد. به عنوان مثال استفاده از یک صفحه پی وی سی مات می تواند به شما افکت های تصویری و نوری کاملا روشن و شفاف بدهد اما استفاده از بک گراندی تیره مانند یک تکه موکت تیره رنگ یا یک تکه پارچه مسلّماً افکت نوری و تصویری کاملا متضادی را به عکس شما خواهد داد.

 استفاده از رنگ ها در بک گراند و پس زمینه

 یکی دیگر از انتخاب های مهم برای یک بک گراند خوب استفاده از بک گراند متصل و یا منفصل است.

  •  بک گراند متصل

یک بک گراند متصل که عموماً عکاسی صنعتی بیشتر بر روی آن انجام می‌شود، در واقع به شما یک بک گراند یکنواخت میدهد که از ابتدا تا انتهای تصویر شما را کاملا به صورت یکنواخت می پوشاند بدون اینکه قطع و یا منفصل شود. در چنین حالتی مسلماً هدف اصلی شما صرفاً عکاسی از شیء مورد نظر است. این روش یکی از متداول ترین روش ها برای عکاسی صنعتی محسوب می گردد.

  •  بک گراند منفصل

در بک گراند منفصل شما نه تنها به سوژه مورد نظر توجه دارید بلکه بک گراند مورد نظر نیز اهمیت بسیار زیادی در عکس شما پیدا می کند. در چنین موردی بسته به موضوع و عکس مورد نظر شما، محیط بک گراند انتخاب می‌شود. به عنوان مثال اگر شما یک فنجان قهوه را روی بک گراند سفید متصل قرار داده و عکاسی کنید در واقع قصد تبلیغ برای فنجان قهوه را دارید اما اگر همین فنجان قهوه را در محیط آشپزخانه و یا محیط یک “بار” تصور کنید کانسپت اصلی داستان کلا متفاوت شده و احتمالاً موضوع مورد نظر شما نه فقط تبلیغ فنجان قهوه بلکه تبلیغ کافی شاپ و یا بار مورد نظر در تصویر میباشد.


اطلاعات آموزشی تخصصی بیشتر را میتوانید در کتاب الکترونیکی “مروری بر عکاسی صنعتی” نوشته استاد فریبرز میرکبیری که مجموعه ای  از نکات آموزشی کلیدی و تکنیکی مربوط به دنیای عکاسی صنعتی است دانلود کرده و از آن استفاده کنید.

دانلود کتاب الکترونیکی مروری بر عکاسی صنعتی


عکاسی صنعتی قدم به قدم

با توجه به گستردگی طیف موضوعات عکاسی صنعتی و روش های متفاوت و اطلاعات بسیار جذاب و همچنین نامتعارفی که در این نوع عکاسی می توان به مخاطب داد، در این بخش تلاش می‌کنیم که به صورت قدم به قدم برخی از موارد اصلی این نوع عکاسی را برای شما ذکر کنیم.

1- استفاده از لایو ویو یا مشاهده همزمان در عکاسی صنعتی:

استفاده از این تکنیک که در واقع یکی از آپشن های دوربین شماست به شما امکان استفاده همزمان از دوربین و مانیتور کامپیوتر را میدهد. با متصل کردن دوربین خود به کامپیوتر و به واسطه استفاده از نرم‌افزارهای مورد نظر، شما امکان دیدن تصویر روبروی دوربین خود را مستقیماً درون مانیتور خود دارید. این روش به شما اجازه می دهد که با توجه به تغییرات نور، سایه و همچنین بک گراند بتوانید تصویر نهایی خود را پیش از عکس گرفتن درون صفحه کامپیوتر دیده و تصمیم بگیرید که عکس مورد نظر شما تا چه حد به هدفی که دارید نزدیک است.

پروژه عکاسی صنعتی - فریبرز میرکبیری

عکاسی صنعتی توسط فریبرز میرکبیری


2- استفاده صحیح از دیافراگم در عکاسی صنعتی:

با توجه به تصویری که در ذهن خود دارید می توانید بدانید دیافراگم و سرعت شاتر خود را بر روی چه اعدادی تنظیم کنید تا به عکس نهایی مورد نظر خود برسید. نکته بسیار مهم در این روش این است که بر اساس عمق میدانی که مورد نظر شماست امکان انتخاب دیافراگم صحیح را خواهید داشت. هر چه عدد دیافراگم انتخابی شما پایین تر باشد عمق میدان شما کمتر، و هر چه این عدد بزرگتر باشد عمق میدان شما نیز بیشتر خواهد بود. در عمق میدان کم، سوژه های شما به صورت مشخص در روی نقطه فوکوس به قرار میگیرند و در خارج از آن به سرعت از فوکوس خارج می شوند. در عمق میدان بیشتر، نقطه فوکوس شما کاملاً واضح، و خارج از نقطه فوکوس به آرامی رو به محو شدن می‌رود و به بیننده اجازه می‌دهد که مقدار بیشتری از بک گراند شما را در عکس ببیند.

بخوانید
انتشار آثار فریبرز میرکبیری در کتاب معماری Alternative Design For Factories

3- موقعیت دوربین در عکاسی صنعتی:

موقعیت قرار گرفتن دوربین شما نیز یکی از موارد کلیدی در عکاسی صنعتی است. شما با چرخاندن دوربین خود در اطراف سوژه مورد نظرتان می توانید بهترین موقعیت را برای عکاسی انتخاب کنید. با قرار دادن دوربین در موقعیت هم سطح سوژه می توانید یک تصویر با معیارهای صحیح عکاسی از لحاظ مقیاس و اندازه مشابه نمونه اصلی داشته باشید. خلاف این مورد کادر بندی با عکاسی از بالا است، در این حالت که سوژه های شما به صورت یک پلن از بالا دیده خواهند شد، اهمیت سوژه ها کمتر میشود اما با توجه به جذابیت زاویه دید و امکان گسترده تر دیدن تصویر و همچنین مقدار بیشتر بک گراند، تصویر و کادر بندی جذاب تری در عکس صنعتی شما ایجاد میکند. محل قرار گرفتن هر کدام از اشیا در کادر  و همچنین ترکیب بندی در تصویر شما از نکات کلیدی عکاسی صنعتی است که بسته به سلیقه عکاس می تواند متفاوت باشد.

 

4- استفاده از انواع بک گراند در عکاسی صنعتی:

همانطور که در بالا درباره آن صحبت کردیم استفاده از انواع  بک گراند می‌تواند نتیجه کاملا متفاوتی را در عکاسی صنعتی ایجاد کند. توصیه ما تست کردن انواع مختلفی از متریال های متفاوت است. استفاده از صفحات پی وی سی برای عکاسی صنعتی بسیار توصیه میشود زیرا به شما امکان نورپردازی متفاوت و حتی از قسمت زیر سوژه مورد نظر را نیز خواهد داد.

5- ترکیب بندی در عکاسی صنعتی:

قوانین ترکیب بندی را در مقالات قبلی نگاتیو استودیو برای شما عنوان کرده ایم، با توجه به اهمیت بسیار زیاد این مورد در عکاسی توصیه ما به شما دیدن و خواندن بیشتر قوانین ترکیب بندی است، زیرا به شما امکان استفاده بهتر از آن را در نمونه کارهایتان میدهد.

6- استفاده از نور در عکاسی صنعتی:

با توجه به توضیحات قبلی که در مورد نور داده شد در این قسمت اشاره ما بیشتر به نوع و جنس نور مورد نظر است. در عکاسی می توان از نور گرم و یا نور سرد و یا حتی خنثی نیز استفاده کرد. جنس نور شما با توجه به سوژه مورد نظر و کانسپت تعریف شده برای عکاسی صنعتی مورد نظرتان تعیین میشود. در این نوع عکاسی شما می توانید از نورهای سرد و یا نور های گرم برای نورپردازی خود استفاده کنید. مسلما تاثیر نور گرم و نور سرد از یکدیگر بسیار متفاوت است و بسته به فضاسازی و ایده اصلی شما در عکاسی صنعتی می تواند کاملا متفاوت باشد.

عکاسی صنعتی قدم به قدم

7- تمرین و تکرار:

مرحله آخر و یکی از اصلی ترین کارها و راه ها برای رسیدن به یک عکس خوب در زمینه عکاسی صنعتی تمرین و تکرار بسیار است. در زمان عکاسی تنها به چند فریم اولیه راضی نشوید. از یک سوژه بارها و در زاویه های مختلف عکاسی کنید و بعدا در زمان ادیت کردن عکس آنها را مقایسه کنید. با این کار به خودتان این امکان را می دهید که انتخاب گسترده‌تری برای ارائه به مشتری هایتان داشته باشید.

سه سوال کلیدی در عکاسی صنعتی – چرا؟ چطور؟ چگونه؟

اگر به این مرحله از تجربه یک عکاس صنعتی رسیده اید در حال قدم گذاشتن به بخش حرفه ای تر عکاسی هستید. قبل از شروع عکاسی کردن، این سه سوال می تواند تاثیر بسیار عمیقی در ایجاد نتیجه نهایی عکس شما داشته باشند.

  • چرا :  قبل از شروع به عکاسی باید بدانید که چرا عکاسی می کنید؟ چه چیز باعث عکاسی کردن این سوژه شده است؟ چه دلیلی برای انتخاب این سناریو در عکاسی صنعتی خود دارید؟ عکس شما قرار است چه نتیجه ای همراه داشته باشد؟ چه هدفی دارد و چه پیامی را به بیننده باید انتقال دهد؟
بخوانید
عکاسی محصول و اهمیت بالای آن در افزایش فروش

  • چطور :  چطور میخواهید سوژه خود را به تصویر بکشید؟ از چه نوری برای این نوع عکاسی باید استفاده کنیم؟ از چه بک گراندی و با چه پوزیشن و چه موقعیتی باید از سوژه عکاسی کنید؟ اینها همه سوال هایی است که قبل از شروع عکاسی باید به آنها فکر کرد.

  • چگونه :  بعد از به نتیجه رسیدن در مورد سوالهای بالا امکان این را دارید که به چگونه به تصویر کشیدن سوژه خود فکر کنید. چگونه عکاسی کنیم؟ از چه چیزهایی برای ساخت سناریو عکس خود استفاده کنیم؟ چگونه داستان خود را تعریف کنیم؟ چه وسایلی برای آن مورد نیاز است؟ چگونه باید آنها را پیش از عکاسی آماده کنیم و بتوانیم به صورت صحیح در زمان عکاسی از آن استفاده کنیم؟

آموزش عکاسی صنعتی توسط استاد فریبرز میرکبیری

استفاده از نرم افزارها در عکاسی صنعتی برای رسیدن به نتیجه مناسب

در عکاسی صنعتی بسته به محل استفاده عکس، نوع ادیت کردن عکس نیز تغییر میکند. اگر عکس شما قرار است در یک مجله چاپ شود مسلما نیاز به ادیت شدن خیلی بیشتری خواهد داشت تا زمانیکه همان عکس قرار است در شبکه‌های اجتماعی پخش شود. در اینترنت مسلماً نیاز کمتری به ادیت شدن وجود دارد اما اگر عکس شما قرار است در یک مجله چاپ شود شما باید به کیفیت رنگ ها، کنتراست آنها، شفافیت، میزان عمق رنگ ها و  سایه ها و کنار هم قرار گرفتنشان در روی صفحه کاغذ در زمان چاپ دقت بسیار کنید، زیرا مراحل چاپ و رسیدن به یک نتیجه خوب چاپ شده بسیار متفاوت از قرار دادن عکس بر روی شبکه های اجتماعی و دیدن آن در دنیای اینترنت است.

در عکاسی برای شبکه های اجتماعی و دنیای اینترنت اضافه کردن نور بیشتر در زمان ادیت عکس می تواند یکی از موارد خوب برای جذابیت بیشتر عکس باشد در حالی که این کار در پروسه چاپ می تواند نتایج مخربی در عکس ایجاد کند. تغییرات بک گراند نیز میتواند نتایج مشابهی را در زمان چاپ و یا استفاده در دنیای دیجیتال داشته باشد. توصیه ما این است که از ادیت کردن بیش از اندازه عکس های صنعتی جدا خودداری کنید شما در هنگام چیدن ست عکاسی خود باید به این نکات توجه کنید و سعی کنید که حداقل استفاده از نرم‌ افزارها را برای زمان ادیت عکس باقی بگذارید.

عکاسی از برند شکلات پارمیدا توسط فریبر میرکبیری

عکاسی صنعتی از برند شکلات پارمیدا توسط فریبر میرکبیری


اگر نکات ذکر شده در این مقاله را در هنگام عکاسی صنعتی و تمرین و کسب تجربه در این زمینه به کار ببندید مسلما میتوانید گامی مهم در مسیر حرفه ای تر شدن در این سبک پولساز از عکاسی بردارید. البته مطمئنا نکات مذکور به تنهائی نمیتواند شما را به یک عکاس صنعتی تمام حرفه ای تبدیل کند و کسب آموزش و مهارت های لازم و تمرین مداوم و کسب تجربه و مطالعه تکنیک های مختلف آن باید همواره در دستور کار کلیه علاقمندان به یادگیری این شاخه از عکاسی قرار بگیرد.

میتوانید اطلاعات مربوط به رشته عکاسی صنعتی خود را توسط  کتاب الکترونیکی “مروری بر عکاسی صنعتی” نوشته فریبرزمیرکبیری که مجموعه ای از نکات آموزشی کلیدی و تکنیکی مربوط به دنیای عکاسی صنعتی است را دانلود کرده و از آن استفاده کنید.

دانلود کتاب الکترونیکی مروری بر عکاسی صنعتی